Inclusive Security: Vrouwen horen aan de onderhandelingstafel

Inclusive Security is een organisatie met een vestiging in Washington, D.C. en Cambridge (USA).

Zoals zij zelf in hun missie omschrijven, hebben zij een gedurfd doel: het veranderen van de internationale zienswijze over veiligheid. Duurzame vrede is alleen mogelijk wanneer politici vrouwen en andere minderheidsgroeperingen betrekken bij de preventie en omvorming van gewelddadige conflicten.

Hoewel de informatie in het Engels is, kunt u prachtige video’s op hun Website zien die voor zich spreken. Ook staan deskundige vrouwen op de website die uitgenodigd kunnen worden voor lezingen. Voor onze Nederlandse lezers ligt deze mogelijkheid misschien niet voor de hand, maar je weet nooit… Wat Inclusive Security doet, verdient veel aandacht en publiciteit.