Organisatie voor de toekomst

Barbara Marx Hubbard ziet de huidige wereld – vol oorlogen, vervuiling en overbevolking – als de mogelijkheid en start voor de mens tot een nieuwe geboorte.

Zo gaat het…

Wanneer je je intensief bezighoudt met een onderwerp dat zo na aan je hart ligt, komt er informatie op je pad waardoor je stapjes verder komt.
Ik kreeg een DVD: Visions of a universal humanity‘ (met Nederlandse ondertiteling). Laat ik eerlijk zijn: met gemengde gevoelens keek ik naar het hoesje. Het vertelde mij: ‘De Humanity Ascending Serie’ is adembenemend in zijn scope, zeer helder en buitengewoon hoopvol, en toont aan waarom Barbara Marx Hubbard wereldwijd wordt gezien als een icoon en één van de grootste visionairs van onze tijd.’ (Neale Donald Walsch)

Ik schrok: wereldwijd? En ik had nog nooit van haar gehoord? Ook al heb ik niet de illusie en de ambitie om veel te weten, toch realiseer ik mij dat ik nog zo hard wil werken om meer en meer positieve informatie te delen.

Barbara Marx Hubbard, futuriste en maatschappelijk vernieuwster

De DVD bekeek ik en ging op onderzoek uit. Haar naam komt op internet te voorschijn met het door mij toegevoegde woord ‘peace’. Gelukkig: een overduidelijke link naar VVIB.
De DVD wil ik nog een keer bekijken. Niet alles wat gezegd wordt, is dagelijkse kost voor mij. Ook merk ik dat er op internet heel veel over haar en haar werk te vinden is. Te veel om alles te lezen.

Wanneer je dit leest, en je belangstelling is gewekt, ga dan vooral ook zelf op onderzoek uit. Zo komen we met elkaar verder.

Ik bekijk onderstaand YouTube filmpje en kies ervoor om deze aspecten eruit te lichten.

  • De beweging: ‘Movement for the culture of peace
  • Crisis is de catalisator voor een evolutionaire doorbraak
  • Nieuws geeft voor het overgrote deel negatieve energie (toen VVIB als stichting in 2003 begon, was dit een speerpunt)
  • Formuleer wat wel werkt en niet alleen wat niet goed gaat
  • Breng mensen met elkaar in contact en maak ze daardoor sterker
  • Bouw een ‘Organisatie voor de toekomst’, binnen de Verenigde Naties maar ook elders in de wereld. Prototypes hebben al vorm gekregen in Mexico, de VS en elders.

    Barbara Marx Hubbard bij de Verenigde Naties